Szukasz sposobu na idealne lody włoskie? Wypróbuj proszek do lodów włoskich marki Lykke. Na jego bazie w kilka chwil przygotujesz lody, po które będą ustawiały się kolejki. Dlaczego warto postawić na lody włoskie z proszku? Sprawdź i przekonaj się, że to idealne rozwiązanie właśnie dla Ciebie!
Aby serwować idealne lody soft, warto wiedzieć, jak i z czego robi się lody włoskie. Lody kręcone typu soft – popularnie zwane lodami włoskimi, przygotowuje się z gotowej mieszanki do lodów włoskich i serwuje z automatu wyposażonego w system do napowietrzania. Zarówno smak, wygląd i konsystencja lodów zależy od jakości stosowanego proszku oraz rodzaju używanego automatu do lodów.
Lody kręcone z automatu dzielą się na dwa rodzaje lodów: lody włoskie i świderki. Czym się różnią? Przede wszystkim konsystencją – lody włoskie są bardziej miękkie, delikatne i puszyste. Świderki – zwane lodami amerykańskimi są twarde, wysokie i mocno zmrożone. Do ich przygotowania służy rodzaj maszyn o niższych temperaturach mrożenia, bez pomp do napowietrzania.
Lody włoskie z automatu charakteryzują się puszystością, przypominając kremową „chmurkę”. Aby uzyskać ten efekt, potrzebne jest napowietrzenie mieszanki w maszynie do lodów włoskich, wyposażonej w specjalne pompy. To dzięki mieszaniu się masy lodowej z powietrzem lód staje się lekki i delikatny. W gotowej masie powietrze stanowi nawet do 80% objętości!
Czym się kierować podczas wyboru proszku do przygotowania lodów? Z pewnością warto postawić na jakość produktu. Zanim skusi Cię cena i obiecywana wydajność, sprawdź skład proszku: czy producent postawił na wysoką jakość składników i ich optymalną ilość? Czy użył naturalnych dodatków, które odpowiadają za wyjątkowy smak i podnoszą jakość produktu?
Jeśli chcesz serwować jedwabiście gładkie lody włoskie, proszek do ich przygotowania musi być dokładnie rozpuszczony. Dlatego niezwykle ważne jest, by postawić na produkt, który bez trudu miesza się z wodą tworząc idealnie gładką masę. Sprawdź, czy wybrany przez Ciebie koncentrat szybko rozpuszcza się w wodzie i pozwala w łatwy sposób uzyskać oczekiwany efekt.
Mieszanki lodowe marki Lykke wyróżniają się na rynku przede wszystkim jakością produktu. Producent postawił na skład wysokiej jakości dodatków. Dzięki nim lody włoskie posiadają naturalny kolor i smak. Renomowane kakao holenderskiej marki Van Houten sprawia, że lody czekoladowe charakteryzuje zniewalająca głębia smaku, natomiast dodatek białej czekolady w lodach śmietankowych sprawia, że zawarta w smaku słodycz jest wysublimowana i idealnie współgra ze smakiem śmietanki.
Lody Lykke przygotujesz bez trudu i to w 15 minut. Wystarczy proszek wymieszać z wodą w odpowiednich proporcjach i umieścić w automacie. Proszek do lodów jest łatwy w mieszaniu, tworzy gładką konsystencję, a masa szybko się mrozi. Dodatkowym atutem lodów włoskich w proszku marki Lykke jest wydajność – z jednego opakowania możesz przygotować nawet do 8 kilogramów mieszanki do lodów!
Jakie smaki lodów sprzedają się najlepiej? Klasyka: lody czekoladowe, śmietankowe i owocowe: przede wszystkim truskawkowe i jagodowe. Włoskie lody w tych smakach znajdziesz w ofercie lodów Lykke. Z pomocą tego produktu przygotujesz lody o idealnej konsystencji, smaku i kolorze – lody włoskie, które zachwycą każdego. Zobacz sam, jak przygotować lody włoskie z proszku LYKKE!